Klantervaringen

Klantervaringen

Hieronder vind je 40 ervaringen van klanten die met hun naam en leeftijd beschreven mogen worden. Coach ervaringen zonder naam staan verder naar beneden. Deze klanten werkten o.a. aan zelfvertrouwen, assertiviteit, grenzen trekken in de gezondheidszorg, het onderwijs, de IT, de bouw,  de afdeling Communicatie en op HR.

Er staan ook 33 reviews op Google.

Michel (42) maart 2024

Er was een moment dat ik genoeg had van mijn getwijfel en dilemma’s.

Ik zag al jaren wat er anders moest gaan in de organisatie waar ik werk. Maar het lukte niet om zaken te veranderen. Ik heb oog en begrip voor de positie van anderen. Ik voel aan wat de belangen van andere partijen zijn. Ik had het gevoel dat er meer in me zat dan toezien wat er gebeurde. Dat kwam er niet uit en frustreerde me. Ik liep mokkend rond met veel twijfels en dilemma’s. Tijdens het coaching traject heb ik geleerd om mijn mening te vormen, er achter te gaan staan en mijn visie met succes naar voren te brengen. Dit voelt rustiger en standvastiger. Ik heb meer zelfvertrouwen. Ik had niet verwacht dat ik meer invloed kan hebben. Invloed op werkrelaties die in beton gegoten lijken te zijn door diverse belangen.

Stella (35) oktober 2023

Al jaren loop ik rond in hetzelfde cirkeltje.

Thuis en op het werk heb ik veel taken. Alles komt op mij neer. Tenzij ik weer even boos word en anderen wijs op hun verplichtingen en verantwoordelijkheden. Dan gaat het weer een periode goed. Nu ik twee kleine kinderen heb, is het een onafgebroken race tegen de klok. Het cirkeltje herhaalt zich en mijn stress loopt op. Ik heb geen momenten meer om bij te komen. Toch moet alles gewoon gebeuren. Met Ilse heb ik meer structuur aangebracht, dingen los gelaten en ben ik op een andere manier in mijn gezin en in mijn werk gaan staan. Ik analyseer elke keer wat er gebeurt, ik maak vervolgens een keuze en ik voel me sterker om die keuze uit te voeren en niet terug te vallen in redderen en haasten.

Suzanne (40 jaar) april 2023

Ik doe al 18 jaar hetzelfde werk en ik heb altijd geweten dat dit het niet echt is voor mij.

Ik dacht: ik moet hier nu iets mee doen voordat het door mijn leeftijd te laat is. Met Ilse heb ik op een rij gezet hoe ik in mijn huidige baan ben gerold, hoe mijn loyaliteit en de angst voor verandering me daar heeft gehouden. Nu heb ik stap voor stap mijn aanleg ontdekt, conservatieve overtuigingen over mezelf  overwonnen en besloten dat ik voortaan mijn gevoel in mijn werk wil leggen. Ik zit, na een opleiding, nu in een andere branche. Ik ben elke dag dankbaar dat ik losser naar mijn werk ga én lichter en gelukkiger leef.

Linda (26 jaar) nov. 2022

Door de coaching heb ik geleerd dat ik vaak zwart-wit kijk naar mijn werk.

Daar zit ik mezelf achteraf gezien mee in de weg. Ook wilde ik altijd teveel tegelijk aanpakken. Verder moest het gedaan worden op mijn manier, anders had ik er minder vertrouwen in. Door een aantal experimenten, die ik best spannend vond, heb ik geleerd dat er meer mogelijkheden zijn en dat ik meer verbinding voel met mijn collega’s als ik samen werk. Ook probeer ik in maximaal 2 dingen tegelijk verandering te brengen. Met kleine stappen hou je het verbeteren beter en langer vol.

Ron (63) sep 2022

Ilse heeft me geholpen om naar het moment van mijn pensioen toe te leven.

Ik had geen plezier meer in mijn werk. Organisaties blijven veranderen en de nieuwe jongere collega’s denken anders. Maar straks thuis achter de geraniums zitten, is niets voor mij. Bij de coach heb ik geleerd om anders te kijken naar de huidige generatie. Bij nader inzien waarderen ze mijn kennis en ervaring, maar ze staan eveneens te springen om zich te bewijzen. Dat mag. Ik ben aan het herontdekken waar ik plezier in had in mijn vrije tijd in mijn leven. Dat is een basis om straks meer tijd voor te nemen. Ik denk nu al dat ik tijd tekort ga komen. Voorlopig kan ik de jongeren leren waar zij naar vragen.

Roel (42) mei 2022

Ik durfde niet over te stappen naar een andere werkgever.

Ik ben nu blij dat ik het heb gedaan, ik was toen 3 maanden bezig met de coaching. Ik was te bang om een risico te nemen: een proeftijd, een tijdelijk contract, helemaal opnieuw beginnen: je hebt geen kennis bij de start. Ik was altijd de spil en de vraagbaak. Het is moeilijk om alles te moeten gaan vragen en leren, dacht ik. Terwijl ik al 42 jaar ben. Ik heb een gezin om voor te zorgen, daar voel ik me verantwoordelijk voor. Bij de coach leerde ik denken en handelen vanuit mijn kracht en positiviteit. Ik ben een blijer mens. Mijn nieuwe team zorgt voor een nieuwe flow.

Laura (28) maart 2022

Ik was eigenlijk altijd bang voor de mening van anderen.

Op mijn werk, maar ook bij vrienden of zelfs gewoon in de supermarkt. Met Ilse heb ik die angst leren loslaten. Ik weet voor mezelf dat ik mijn best doe. Als verzorgende, als collega, als vriendin. Dat is genoeg. Ik geef minder vaak uitleg bij mijn keuzes en ik zeg vooral minder vaak sorry. ‘’Sorry,’’ dat was bijna een stopwoord van mij.

Madeleine, dertiger, nov. 2021

Controle loslaten en eigen kracht ervaren

Ik heb Ilse als een hele prettige en dynamische coach ervaren! Ze is betrokken, stopt veel energie in haar coachee en ze toetst continue of haar aanpak goed aansluit. Zij heeft mij doen inzien dat het goed is om de controle wat te laten vieren en ik (veer)krachtig genoeg ben om op mijzelf te kunnen en mogen vertrouwen! Haar kracht is haar levenservaring, maar ook het snel kunnen schakelen. Aan de hand van de situaties die zij toegeworpen krijgt, kan zij direct de persoon tegenover haar aan de slag zetten om diens eigen kracht te laten ervaren. Ik heb de sessies met Ilse als zeer waardevol ervaren waardoor ik een nog grotere levensgenieter ben geworden!

Helma, vijftig plus, voorjaar 2022

Over ontslag en werk  vinden in een andere branche

Ik voelde me bij Ilse gelijk op mijn gemak. Ze is heel betrokken en ze heeft me net dat zetje gegeven om mijn zelfvertrouwen terug te krijgen . Door samen te kijken  wat voor werk bij me past. Voor mij te bellen (dat was een uitzondering om de taken te verdelen) wat voor een mogelijkheden er voor me zijn. Hierdoor heb ik super snel een leuke baan gevonden. Daardoor zit ik nu ook veel beter in mijn vel.

Hannie (45), april 2021

Is mijn passie voor mijn werk op

Leerkracht zijn is leuk en het blijkt in mijn bloed te zitten om les te geven. Maar dat was ik na jaren vol spanningen even helemaal kwijt. Ik overwoog om van baan te veranderen, maar ik kon niet helder krijgen wat ik dan zou willen. Met Ilse heb ik eerst gezorgd dat ik een stap terug deed, aan mijn privé-werk balans ging werken, niet de hele dag aansta en geen werk meer naar me toe trek. Ik kan het hele onderwijs op mijn school niet op mijn schouders nemen (helaas). Ik ben minder gaan werken en heb meer plezier. Het is een hele reis met ups en downs geweest, maar de inzichten die ik kreeg, kan ik de rest van mijn leven gebruiken.

Lydia, dertiger, face to face en online, zomer 2021

Persoonlijke groei op alle vlakken

Ik kom al een tijdje bij Ilse. Bij meerdere fase in mijn leven is het fijn  om te kunnen sparren met een coach. Of dit nu werk of privé gerelateerd is, Ilse verdiept zich er helemaal in. Ik ervaar haar als zeer betrokken. Dat maakt dat het tijdens de corona periode ook geen probleem was om elkaar te blijven vinden. Ze steunt mij per mail of we plannen een videocall wanneer een fysieke afspraak niet lukt.

Het is voor mij heel fijn om zo betrokken coach te hebben die er op allerlei manieren voor mij is, niet alleen tijdens de sessie.

Yvonne, veertiger, voorjaar 2021

Balans zoeken en jezelf zijn

Ik vind Ilse een coach met veel kennis. Ik voelde me meteen bij haar op m’n gemak omdat ze een goed luisterend oor heeft zonder oordeel. Ze geeft je het gevoel dat je er helemaal mag zijn zoals je bent. Ilse heeft snel zicht op je sterke kanten en ook je valkuilen. Ze heeft me in korte tijd inzicht gegeven in bepaalde patronen en heeft ook oog voor mijn kwaliteiten. Hierdoor voel ik mij steviger staan en meer in balans.

Marleen, veertig plus,

Grenzen stellen, dec. 2020

Ik heb bij Ilse geleerd om mijn grenzen te bewaken. Keer op keer ging ik daar over. Ik voel mij weer goed en sta stevig in mijn schoenen. Nog wel wat angst om weer terug te vallen in mijn  oude patronen,  maar daarvoor hebben we een vangnet opgezet, wat al weer vertrouwen geeft. Ben heel blij dat ik de stap naar Ilse gezet heb.

Alex (51)

Over veranderen van branche, nov. 2020:

Ik wilde veranderen van baan, maar het is lang geleden dat ik heb gesolliciteerd. Ik zit bij een groot bedrijf en de werkdruk is enorm. Ik ga dit niet volhouden tot mijn 67e jaar. Met Ilse heb ik op een rij gezet wat mijn werkervaring is, waar ik de meeste voldoening uit haal en waar ik mijn competenties ook in kan zetten. Ik heb nooit gedacht vanuit competenties. Ik was gericht op financiële en IT/ICT functies en beroepen. Het was spannend om in deze tijd over te stappen, maar het is gelukt. Ik heb vooral meer zelfvertrouwen gekregen tijdens sollicitatiegesprekken. Ik hoef mezelf niet te verkopen, ik kan rustig vertellen waar ik goed in ben en wat ik zoek in een baan. Dat is meer mijn stijl.

Marleen (39),

Jezelf grondig leren kennen, aug. 2020 :

Zelden heb ik iemand ontmoet die zo goed naar mij luisterde en me zo goed doorgrondde. Ilse wist haarfijn mijn valkuilen en onderliggende (onbewuste) drijfveren bloot te leggen, die ertoe hadden geleid dat mijn energie steeds verder op was geraakt. Ilse werkt vanuit oprechte interesse en zorgzaamheid.  Mijn gesprekken met haar hebben me echt geholpen om weer in mijn kracht te komen, en daar ben ik heel dankbaar voor! (Communicatie)

Carola, 53 jaar ( Zorg / HR ) :

Overwerkt zijn

Iedereen zou (zo’n) een coach moeten hebben! Waarom? Voor mij is het een verrijking geweest om met Ilse kennis te hebben gemaakt. Zwaar overwerkt kwam ik als een soort emotioneel wrak bij Ilse terecht. Met haar luisterend oor, rake opmerkingen, mooie mantra’s en “huiswerk” was het fijn om de sessies met haar te hebben. Dankzij Ilse heb ik in een aantal maanden mijn zelfvertrouwen terug gevonden. Het is niet zo dat ik helemaal klaar bent met groeien, want dat ben je nooit, maar Ilse heeft mij de juiste richting kunnen wijzen.

Jae Sook (41):

Ik was vertrouwen in de toekomst kwijt

Ilse heb ik ervaren als een hele fijne, deskundige coach. Prettig in de omgang en kritisch waar nodig. Ik zat erg vast in bepaalde denkpatronen die mij niet vooruit hielpen. Door Ilse’s frisse kijk op dingen, kon ik hier voor een groot deel uitkomen. Het coachingstraject heeft mij weer iets belangrijks teruggegeven: namelijk vertrouwen in de toekomst!

Claudia, ondernemer (45) :

Naar jezelf kijken en leren zonder oordeel

De kracht van Ilse is dat ze mensen goed aanvoelt en daar haar coaching op aanpast. Ze stelt rake vragen en luistert goed. Ze doorziet je. Normaal zou ik dat onprettig vinden. Maar Ilse oordeelt niet, ze wil alleen maar dat je een paar stappen verder komt. Met haar oprechte betrokkenheid is ze de beste coach die je kunt wensen.

Marielle (30) : Ilse zorgde ervoor dat ik me meteen welkom voelde, ze luisterde echt naar wat ik vertelde. Ze vat het samen en van daaruit komt ze met opdrachten, vragen, theorie en praktische tips. Allemaal met het doel een stap verder te komen in hoe ik naar mezelf kijk. In heb in 8 sessies ontzettend veel geleerd/gedaan/aangepakt.

Yvonne (55) : Door de coaching bij Ilse heb ik een aantal zaken weer op een rij gekregen. Bij het kennismakingsgesprek vond ik mezelf  niet in evenwicht en had ik geen overzicht meer over wat er allemaal speelde in mijn leven.  Ik heb een aantal aanwijzingen gekregen om mee aan de slag te gaan. Ik ben hoofdzaken van bijzaken gaan onderscheiden. Het resultaat is dat ik nu vol zelfvertrouwen verder ga. Ik weet wat ik wil en hoe ik dat aan moet pakken.

Marlies (32 jaar) : Ik dacht dat de coaching meer op therapie zou lijken. Als ik op mijn (zes) sessies terugkijk, zou ik het omschrijven als bewustwording. Ik ben me bewust geworden dat ik me kleiner maakte dan ik ben. Van huis uit heb ik meegekregen me dienstbaar op te stellen. Dat doe ik nu veel minder. Ik ben gericht op mijn kracht en mijn kwaliteiten. Ik denk nauwelijks nog aan wat een ander fout kan vinden aan mij. Ik geniet van mijn werk en thuis krijg ik te horen: je bent weer veel vrolijker en spontaner.

Daan (37 jaar) : Ik was te druk in mijn hoofd. Ik wilde van alles regelen en onder controle houden. Dat gaat niet. Ik werkte te veel uren en ik verwaarloosde mijn gezin. Nu heb ik mijn prioriteiten beter op een rij. Ook maak ik me minder druk op momenten dat ik een presentatie ga houden. Door te focussen op de dingen die ik wel kan beïnvloeden en door mezelf af en toe pauze toe te staan, voel ik me een stuk rustiger.

Jolanda (24) : Ik vind het fijn dat deze coaching niet zo commercieel is. Ik zat niet vast aan een aantal sessies. Ik werd niet de deur uitgewerkt omdat de tijd om was. Ook werd ik niet behandeld volgens een standaard-programma. Ilse gaat steeds in op waar ik zelf mee kom. Achteraf blijkt het dan toch verband te houden met mijn coachvraag. Het geeft niet als een oefening niet lukt, dan bedenkt ze een andere kleinere stap.

Ineke (51 jaar) : Ik wilde een andere baan, maar ik heb jaren niet gesolliciteerd. Ik dacht: het moet nu gebeuren anders ben ik straks opeens 60. Ik heb laten opfrissen hoe ik dit aan moest pakken. Daarnaast kwam naar voren dat ik mezelf opjaag. Daar stond ik niet bij stil. Ik corrigeer me zelf nu. Het effect is dat ik veel beter slaap. Mijn nieuwe baan is ook minder hectisch. Daar heb ik door Ilse bewust voor gekozen.

Daphne (46): Ilse heeft mij op een mooie manier begeleid. Door aandachtig te luisteren naar mijn brij van borrelende gedachten en frustraties. Door deze gedachten iets meer te ordenen. En door oefeningen met me te doen. Ze heeft me leren kijken naar mijn patronen en valkuilen. Zonder oordeel en op een op mij afgestemde, persoonlijke manier. Dat leren zien, herkennen en ook wel erkennen van patronen heeft mij verder gebracht. Het heeft me zelfvertrouwen gegeven. Door op een andere manier te kijken naar mijn eigen handelen begrijp ik dingen beter. En het geeft me de mogelijkheid om patronen te doorbreken, te veranderen of juist te accepteren dat het zo is. Zo vaag als dit klinkt, zo helder werd het voor mij. Ik kreeg weer rust en vertrouwen. En voelde me heel serieus genomen. Ilse is een fijn mens.

Marieke (41) : Het is heel prettig om met Ilse te praten. Ze luistert met veel aandacht. Ze kan eenvoudig samenvatten waar het om draait. Haar samenvatting van mijn verhaal werkt als een spiegel. Op een vriendelijke manier. Ik voel me er niet dom door. Als zij in een rollenspel mijn rol op zich neemt, begrijp ik hoe mijn collega zich voelt. Meestal moet ik de boodschap anders brengen. Het was confronterend hoe ik mij gedroeg, maar ik was er klaar voor om dit te leren.

Lidwien : Door de coaching van Ilse is mijn zelfvertrouwen toegenomen en heb ik mij verder kunnen ontwikkelen in mijn werk. Ilse levert maatwerk, zij past haar coaching aan als de situatie daarom vraagt. Ilse hanteert verschillende werkvormen en stemt dat af met jou. Ik ben erg tevreden over de coaching van Ilse en ik heb haar bij meerdere personen aanbevolen.

Silvia (28): Ik heb geleerd dat ik mijn moeder niet de hele tijd hoef te verzorgen en te ontzien. Ze mag zelfstandiger en assertiever worden. Zolang ik haar verzorg, belet ik haar om voor zichzelf te gaan zorgen. Dat is voor haar ook fijner, die zelfredzaamheid. Zo had ik het nog nooit bekeken. Ik heb nu meer tijd om een eigen leven op te bouwen.

Mia (56) : Ik vind de coaching een stimulans om voor mijn keuzes te durven gaan. Maar ook een stok achter de deur op de momenten dat ik eigenlijk niet durf. Verder is het fijn als er iemand met je meedenkt en meevoelt. Ilse hielp mij aan structuur om stap voor stap mijn eigen wensen te volgen. Dat is niet asociaal of egoistisch. Ik vond het wel een hele stap om naar een coach te gaan.

Hans (35) :  Ik ben naar een coach gegaan, omdat ik ontevreden was. “Het dertigersdilemma’’, dacht ik. Ik heb alles; een leuke vrouw, een zoon en een dochter, een mooi huis en een baan. Toch was ik niet gelukkig. Tijdens de gesprekken bleek dat ik eigenlijk in een beroep ben gerold, omdat het ook een beetje van me verwacht werd. Hoe bizar is dat?! Wat een clichéverhaal. Maar wel een goede ontdekking. Met ondersteuning van de coach heb ik het aangedurfd om voor een andere baan te kiezen, ondanks de hypotheek en de verantwoording voor mijn gezin. Ik voel me nu trots op mijn werk. En op mijn stappen om dit te doen.

Coby (33) : In het begin hoorde ik Ilse in mijn dagelijkse leven regelmatig vragen: “Als je het eigenlijk niet wilt, wat maakt dan dat je het toch doet?” Ze zat als een soort stemmetje in mijn hoofd. Dat stemmetje was voor mij een signaal om ter plekke te zeggen dat ik er nog over na wilde denken. Mijn eerste stap naar nee durven zeggen. Nu begrijp ik wat er achter mijn pleasende gedrag zat. Ik heb het tij gekeerd. Ik voel me zeer gehoord en gezien.

Tom (21) : Ik vind de coach veelzijdig. Ik kwam voor het goed formuleren van mijn motivatiebrief, mijn CV en mijn presentatie op Linked-In. Ik wilde sollicitatiegesprekken oefenen. Ik had niet voldoende zelfvertrouwen om mezelf te verkopen. Nu weet ik wat mijn competenties zijn, en mijn sterke en zwakke kanten. Maar ook wat mijn passie is voor mijn werk. Ik weet nog zekerder dat ik dit werk echt wil doen. Ik heb ook meer nagedacht over hoe ik met mijn vader om ga. Ik begrijp nu hoe ik veel irritaties voor ons beide kan voorkomen.

Tineke (30) : Ik vond meteen dat Ilse vertrouwen wekt. Ze liet me ook helemaal mezelf zijn, terwijl ik veel ruimte inneem. Dat weet ik. Ik had het nodig om te spuien. Door enkele vragen en visualisaties kreeg ik door waarom ik zo doe. Ik kan mezelf nu in betere banen leiden. Dat is voor mijn omgeving prettiger en voor mijzelf ook een stuk rustiger. Ik hoef me niet alsmaar te verdedigen, mensen te helpen en uitleg te geven.

Louise (34): Ik ergerde me aan mijn man. Hij lost niets zelf op. Nu zie ik in dat ik hem de ruimte niet gaf om dingen op zijn eigen manier te doen. Aanvankelijk dacht ik dat ik eigenschappen moest leren accepteren. Wat ik helemaal niet wilde, maar ik zag geen andere invalshoek. Ik heb enorm veel geleerd. Op een heel fijne manier. Ik voelde me nooit beoordeeld door de coach. Ik mocht er gewoon zijn met mijn gedrag, waar ik zelf ook heus niet altijd blij mee was. Ik ben nog steeds aan het oefenen om mezelf bij te sturen. Maar de sfeer bij mij thuis is al stukken beter. We kunnen veel prettiger met elkaar praten, zonder dat ik boos word of verwijten naar mijn hoofd krijg.

Johan (49): Ik ben ontslagen, dat was heftig om mee te maken. De coach heeft me er doorheen gesleept door me te laten te focussen op mijn kansen en het positieve van het beëindigen van de baan in te zien. Ik stond er al jaren onder druk. Soms namen we tijd om te verwerken wat er is gebeurd. Vaak moest ik er op te letten dat ik mijn frustraties niet meenam naar een sollicitatiegesprek of tot uitdrukking bracht in mijn motivatiebrieven. Door te letten op mijn enthousiasme voor een aantal vacatures, kon ik gemotiveerd omschakelen. Een keer heb ik een mailtje met een aanmoediging van mijn coach gelezen vlak voordat ik naar het gesprek ging. Ik had namelijk opeens de zenuwen. Het was frappant hoeveel sterker ik me voelde door aan mijn kwaliteiten te denken. Ik ben aangenomen na die sollicitatie, de baan past gewoon goed bij mij.

Marion (38): Ik heb een man, een huis en twee kinderen, maar ik had verder willen zijn met mijn carrière. Door met Ilse op een rij te zetten dat ik ook op langere termijn kan denken en alvast kleine stappen kan doen richting mijn wens, voel ik me een stuk beter. Een kleine stap kan een groot verschil in je gevoel maken. Door te focussen op wat ik meemaak met de kinderen, wat ik niet zou willen missen, ziet het er ook anders uit voor mij. Gewoon door een loopbaanlijn, een welzijn- en gezondheidslijn en een privé lijn uit te zetten op een groot vel papier.

Kees (45) : Ik had geen goed gevoel over hoe ik mijn kinderen behandelde. Ik was eisend, ik wilde de controle hebben en ik verdroeg geen rommel in huis. Ik heb door de gesprekken met Ilse doorgekregen, dat ik een patroon voortzette dat ik van vroeger gewend was. Ik heb een aantal eisen kunnen laten vallen, ze zijn niet van mij. Het opvoeden voelt nu natuurlijker. Ook enige kennis over het tienerbrein was heel nuttig. Ik kan nu vaker lachen om de zwart-wit benadering. Eerlijkheid en consequent zijn, is ‘’het ding’’ bij ons thuis.

Quotes van klanten die zonder naam en leeftijd vermeld mogen worden:

Ik wilde een nieuwe baan (50-plusser). Ik had 15 jaar geleden voor het laatst gesolliciteerd. Ik wilde hulp bij het sollicitatietraject; een goed CV, goede motivatiebrieven, een goede presentatie op LinkedIn. Ik wilde mijn zelfvertrouwen hervinden voor gesprekken, me meer bewustzijn van mijn vaardigheden, sterke kanten en competenties. Verder wilde ik mijn situatie, die onoverzichtelijk aanvoelde, op een rij zetten. En  een plan hoe ik weer vol vertrouwen aan de slag kon gaan. Dat is gelukt.

De coaching heeft erg doorgewerkt in mijn zelfvertrouwen.Ik heb een veel positiever beeld over mezelf. Ik ben een sterke vrouw, dat vond ik eerst helemaal niet.

Ik kreeg een andere kijk op mijn reactie op dominante mensen.Ik kreeg nooit het gevoel dat me iets werd opgelegd door Ilse.

Ik kreeg hoop en vertrouwen. Vertrouwen in dat het wel goed zou komen met mijn stressklachten. Dat waren er veel.

Ik kon eindelijk stoppen met mezelf steeds verdedigen en uitleggen. Ik heb nu niet meer het gevoel dat ik er altijd tussen in zit.

Ik zat er helemaal doorheen en kon wel een tijdje een steun gebruiken. Maar ik had geen zin om naar een psycholoog te gaan.

Ilse heeft geen oordeel, dat geeft mij het gevoel dat het niet erg is waar ik mee worstel. Doordat zij het niet ernstig vindt, kan ik beter relativeren en mezelf laten groeien.

Ilse is eerlijk tegen me, op een prettige manier, namelijk betrokken en respectvol.

Ik had een geweldige uitlaatklep bij Ilse, dat had ik nodig om dingen helder te krijgen.Ik denk nu dat ik alles wat me eerst spanning gaf aan kan. Ik moet het gewoon doen, op mijn manier.

Het is fijn om met iemand te praten die je niet kent. Het is alsof je praat met een nieuwe vriendin. Een vriendin die geen mening heeft en vooral benieuwd is hoe het met je gaat en hoe je het op gaat lossen. Ilse denkt soms mee, maar meestal laat ze het jezelf bedenken.

Ilse is een combinatie van heel goed luisteren, veel onthouden wat ik zeg (ook van drie sessies terug), en kritisch luisteren hoe ik conclusies trek over mezelf en anderen.

Ilse maakt ontwikkelpunten visueel, daar moest ik aan wennen, maar het is wel verhelderend.

Ik denk nu vaak terug aan gesprekken met een nieuwe invalshoek en daardoor raak ik minder van streek, ik trek me minder persoonlijk aan wat er is gezegd.

Ik heb afstand leren nemen van familieproblemen.

Op het moment dat ik bij Ilse kwam zat ik niet lekker in mijn vel. Zowel op privé en werkgebied ging het niet goed. Door gesprekken met Ilse heb ik geleerd wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik deze goed kan inzetten. Ilse focust zich niet op één ‘probleem’ maar pakt meerdere gebieden met je aan. Zij is een menselijke spiegel die jou zonder (voor)oordeel laat voelen wat jij echt belangrijk vindt, zodat je de juiste keuzes in jouw leven maakt. Hierdoor sta je ook achter de beslissingen die je neemt en is de kans om in dezelfde valkuil te stappen kleiner. Bij mij resulteerde de gesprekken in het vinden van een nieuwe passende baan.Ik heb geleerd om beter naar mezelf te luisteren en te voelen wat goed voor mij is. Met een heel mooi resultaat.

—————————

De totale groep klanten waren mannen en vrouwen tussen de 21 en 60 jaar. Eén klant is 74 jaar.

De klanten die werkten, hadden diverse functies zoals recruiter, ondernemer bouwwereld, schilder, therapeut, managementassistent, bloemist, verkoopmedewerker, consultant, account-manager, teamleider, pedagogisch medewerker, HR manager, zorgcoördinator en eigenaar van een kapsalon. De bedrijven waar ze werken zijn onder meer Hema, AMC, Schiphol, AH, Heineken, Wereldwinkel, slijter, bouwbedrijf, transportbedrijf, leverancier van software, streekziekenhuis en een centrum voor jeugd- en gezin. Twee klanten deden vrijwilligerswerk.

De overige klanten werkten niet.

Coachingspraktijk Maarssen – IJsvogel 64 – 3602 XR Maarssen
M 06 43578944 – E  ilse.visser@kpnmail.nl

Loopbaancoaching – Lifecoaching – ACT-coaching